Toiminta Tampereen seudulla

TAMPERE, AITOLAHDEN KIRKKO:
Rukoushetket ja messut kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 19

Rukoushetket ja messut

Kontemplatiiviset rukoushetket 2018 jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona
Iltaan sisältyy johdanto, rukoushetki ja puolen tunnin lausuttu messu.
AITOLAHDEN KIRKOSSA KLO 19
3.1
7.2.
7.3.
4.4.
2.5.


Kontemplaatio ja kontemplatiivinen elämä ovat osin eri asioita; kontemplaatio on rukousta ja kontemplatiivinen elämä rukouksellista hiljaista elämää. Molemmat ovat vieraita meille luterilaisille. Kontemplatiivisissa rukoushetkissä ja kontemplatiivisessa päivässä etsimme tähystysaukkoa molempiin.
Tähystysaukko antaa meille yhden rajatun kuvan asiasta, sen tehtävänä on laittaa meidät liikkeelle olemaan maisemassa, joka on elämä tämä tässä ja nyt ja myös iankaikkinen. Kontemplaatio on mysteerin vastaanottamista, ei selvää eikä selväpiirteistä ainakaan alussa mutta yhtä kaikki kiehtovaa; tähän haluamme sinut Aitolahden kirkolla tänä keväänä kutsua.kuva_toiminta_tampereella.jpg

7.4. KONTEMPLATIIVINEN PÄIVÄ KLO 9.00-15.00 AITOLAHDEN KIRKOSSA

Kontemplatiivinen päivä vietetään "karmeliittaspiritualiteetin" hengessä.
Osallistumismaksu on 5 euroa.
mauri.nieminen@evl.fi


Ristin Johannes on kirjoittanut lyhyen lauseen liittyen kontemplaation kohteeseen, luonteeseen ja mahdollisuuteen:

"Isä on lausunut yhden sanan, joka oli hänen poikansa. Sana puhuu aina ikuisessa hiljaisuudessa ja sielu on kuuleva sen omassa hiljaisuudessaan".

Itse löydän tästä kolme sanaa; Hiljaisuus, kuuleminen ja sana. Sinä voit löytää lisää tai toisin. Kontemplaatio ei ole luonteeltaan löytämistä niin tärkeää kuin löytäminen onkin (yhtä tärkeää on itsensä kadottaminen, jotta voimme löytää Jumalan). Kontemplaatio on olemista, Olemista Jumalan kanssa jopa häntä löytämättä. Kärjistän äärimmilleen kuten huomaat, mutta tosi asia on myös inhimillisestä kanssakäymisestä tuttu: Voin olla jonkun ihmisen kanssa löytämättä häntä! Vain olemalla hänen kanssaan kuuntelemalla ym. voin "löytää" hänet. Olemalla ihmisen kanssa löydän hänet, Olemalla Jumalan kanssa löydän hänet. Kontemplaatio on olemista Jumalan kanssa.

Tervetuloa kontemplatiiviseen päivään Aitolahden kirkolle Jenseninkatu 4. Ohessa on päivän ohjelma.
Ota mukaan mukavat vaatteet ja miellyttävät sisäjalkineet tai villasukat. Mikroaaltouuni on käytettävissä. Tuo mikroaaltouuniin sopiva lounas mukanasi. Yksinkertaisen aamukahvin/teen nautimme yhdessä leipineen ja hedelmineen. Voit varata, mikäli haluat, hieman rahaa kolikoita tai pieniä seteleitä, sillä poistamme osan hengellisyyttä käsittelevää kirjallisuuttamme muutaman euron hinnalla kpl.

Päivä koostuu yhteisistä hetkistä ja hiljaisuudesta. Koko kirkko monine tiloineen on käytössämme ja pieni kävelyretki lähimaastoon voi olla virkistävä.

ohjelma.
9.00 aamurukous kirkkosalissa
9.30 tervetuloa ja aamukahvi
10.00 johdanto kontemplatiiviseen rukoukseen
10.30 hiljaisuus alkaa
12.00 päivähetki
12.30 lounas
13.00 lisää kontemplatiivisesta rukouksesta ja keskustelua
13.30 hiljaisuus jatkuu
15.00 luettu ehtoollinen
15.30 kotiin.

Näkemisiin Pastori Mauri Nieminen CEI ja lastenohjaaja Pia Nieminen CEI (Ekumeeniset ja uskontojenväliset karmeliitat) ks. www.ekumeenisetkarmeliitat.fi) Tiedustelut ja ilmoittautumiset viim. 4.4.-18
mauri.nieminen@evl.fi tai puhelin 050 405 5204

Tervetuloa