Toiminta Savitaipaleen seudulla

SAVITAIPALE:
Vesper pe klo 18: 25.1., 22.2., 22.3., 12.4.

Vesper

Ekumeenisella ja Uskontojenvälisellä Karmeliittayhteisöllä on Suomessa kaksi erakkokappelia, toinen Helsingin Mellunmäessä ja toinen Savitaipaleella.
Kummassakin elää yksi luostarilupaukset antanut yhteisön jäsen. He elävät pääsääntöisesti yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa, viettävät hetkipalveluksia, lukevat, mietiskelevät, kirjoittavat. Osan vuodesta he elävät yhdessä sekä Suomessa että Espanjassa.

Savitaipaleen erakkokappelissa järjestetään hiljaisuuden päiviä ja rukoushetkiä.
Tiedustelut sisar Leena p. 040 753 0941.

Hetkipalvelukset ovat luostarielämän keskus messun ohella. Ekumeenisen karmeliittaluostarin rikkaaseen liturgiseen elämään kuuluvat päivittäiset hetkipalvelukset ja pyhään messuun osallistuminen vähintään kerran viikossa. Hetkipalvelusten juuret löytyvät jo Jeesuksen ajan juutalaisten hengellisestä elämästä. Ne muodostuvat vuoropsalmeista, Raamatun lukukappaleista, hiljaisuudesta, meditaatioteksteistä, rukouksesta, virsistä ja lauluista. Hetkipalvelukset noudattavat kirkkovuoden ja vaihtuvien viikonpäivien rytmiä sekä ottavat huomioon Karmeliittasääntökunnan juhlapäivät.
Luostarien elämässä vuorottelevat rukous, työ ja lepo. Ekumeenisen Karmeliittaluostariyhteisön elämään kuuluu neljä päivittäistä rukoushetkeä.
014_hetkipalvelus_savitaipale.JPG