Erään osallistujan kokemus kielikurssista

"Viime marraskuussa olin jälleen mieluisalla joogakurssillani Toledossa (kuten kolmena edellisvuonnakin), mutta nyt osallistuin luostarielämän ja joogan lisäksi myös espanjan kielen kurssille.
Joku voisi ajatella, että näillä eväillä viikosta tulee rankka ja työläs. Toki Aula Toledon kielikoulussa tehtiin ahkerasti töitä, mutta hyvän opetuksen ja rennon seuran ansiosta kielen opiskelu oli virkistävää, ei rankkaa. Olen espanjan kielen opiskelijana vasta aloittelija. Silti voin ylpeänä todeta, että pysyin opetuksessa hyvin kyydissä ja opin uutta paljon.
Epäilyksiä voi herätä myös siitä, miten yhdistää kaksi aivan eri asennetta: yhtäältä jooga ja luostari edellyttävät hiljentymistä ja toisaalta kielen opiskelu puolestaan sosiaalisuutta ja puhumista - tai sen yrittämistä vajavaisella kielitaidolla. En kuitenkaan kokenut näiden asioiden yhdistämisessä mitään ongelmaa. Hiljentyminen onnistui luostarin suojissa hyvin ja kielen opiskelu tuki keskittymistä itseen, vaikka koulunkäyntiin kuuluukin puhuminen ja säpinä kivojen luokkakavereiden kanssa."